Ferox realiseert zorgaanbouw

massieve houtschakelbouw

Ferox realiseert zorgaanbouw

Het is nu oorverdovend stil in mijn slaapkamer

Hans en Marian Schilder in Tuitjenhorn genieten sinds kort van een slaapkamer op de begane grond. En dat bevalt uitstekend. “Voorheen sliepen we boven en hoorden we veel geluid van de weg voor ons huis, maar nu horen we helemaal niets meer. Dat was even wennen.”

Hans heeft een loopbeperking, waardoor het steeds moeilijker werd om trappen te lopen. “We zijn toen gaan kijken naar mogelijkheden om op de begane grond te gaan slapen. Er stond hier een grote schuur, maar die aanpassen was geen optie. Vervolgens kwamen een soort van noodwoningen, min of meer containers, in beeld. Maar die zijn lelijk en ze lijken wel goedkoop, maar voor je die helemaal naar eigen wens hebt ingericht, lopen de kosten ook fors op.”

Ook hebben we nog gekeken naar houtskeletbouw, maar de aanbouw is een zorgwoning, en die moet verplaatsbaar zijn. We zijn toen via, via in contact gekomen met Bas Leegwater en Madelon Schuijt van Ferox Outdoor. Bovendien hadden we een demonstratie pod gezien bij Sluis Tuinen. We hebben toen eigenlijk al bijna ongezien een besluit genomen, dit wordt het,” vertelt Marian, die een kledingzaak runt in Schagen.

Uiteindelijk hebben Marian en Hans gekozen voor een aanbouw aan het huis van Ferrox Outdoor. “In februari is de bouw begonnen. Archtect Nico Dekker heeft de aanbouw getekend, de vergunningen waren snel rond en half maart was het deel waarin ik mijn magazijn heb al wind- en waterdicht. Inmiddels is op een paar kleine afwerkingszaken na de klus geklaard, “

De Schilders hebben gekozen voor zo duurzaam mogelijk materiaal. Daarom is voor de binnenkant, de constructie,  gekozen voor sytimber en is de buitenwand bekleed met gerecycled red cedar hout. Tussen de wanden is een isolatielaag aangebracht waarin bijvoorbeeld oude spijkerbroeken zijn verwerkt. “We wilden beslist ciculair tewerk gaan, daarom deze keuzes. En per saldo is het volgens ons nauwelijks duurder uitgevallen dan de mogelijke alternatieven.”

Hans en Marian zijn dus zeer tevreden. “Het materiaal, hout, neemt geen warmte op en voelt ook niet koud aan. We hoeven nauwelijks te verwarmen. Ook is het heel stil. En als ik naar buiten kijk vanuit bed, zie ik de vogels nu druk nestelen, heerlijk,” zegt Hans.