Gevelbekleding

GEVELBEKLEDING

Natuurlijke duurzame gevelbekleding

Ontwikkelaars, architecten en vanzelfsprekend ook huizenbezitters kiezen zeer weloverwogen voor hout. De natuurlijke uitstraling en de warmte die houtafwerking een pand meegeeft is doorslaggevend bij de keuze. De beslissing om met hout te werken loopt parallel met de hang naar ecologisch verantwoord bouwen.

Vakkundige verduurzaming van hout en houtproducten vraagt om oog voor de natuurlijke eigenschappen van hout. Evenals oog voor uw wensen en waar het hout straks zal worden toegepast. Leegwater houtbereiding is onze vaste leverancier van gevelbekleding. Leegwater staat al zo’n 70 jaar aan top als het gaat om houtverduurzaming en doet er tegelijkertijd alles aan om die toppositie verder uit te bouwen. Zij voldoen aan keur- en kwaliteitsmerken zoals FSC®, PEFC en KOMO met betrekking tot kwaliteit, brandveiligheid en duurzaam bouwen.

KLEUREN

Gevelbekleding is in vrijwel iedere gewenste kleur leverbaar. De kleur is semi-transparant tot dekkend aan te brengen. Ook het van te voren voor vergrijzen van het hout behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor ontstaat een egaal vergrijsde gevel. 

VERDUURZAMEN

Verduurzamen is een proces om hout beter bestand te maken tegen klimaat en omgevingsomstandigheden. Hierdoor wordt de levensduur van het hout verlengt. Hiervoor wordt het milieuvriendelijke middel Woodlife HL-50 gebruikt.

BRANDVERTRAGEN

Flame Delay® PT – brandvertragend behandeld hout- en plaatmateriaal is onder vacuüm en druk geïmpregneerd met brandvertragende zouten. Het middel is niet giftig en onschadelijk voor het milieu. Het laat geen residu achter.