Huis van hout

massieve houtschakelbouw

WIJ GELOVEN DAT IEDER ONTWERP IS OM TE ZETTEN NAAR EEN ONTWERP VAN MASSIEF HOUT

Bewust gezond

De echte Systimber massief houten gebouwen bieden een gezonde leefomgeving met organische bouwmaterialen, een hoge luchtkwaliteit binnenshuis en een warme, stress-reducerende atmosfeer. Het is een ecologisch gebouw dat letterlijk goed zorgt voor de mens binnen zijn muren.


Het ontwerp wordt altijd samen met u aangepast, zodat het voldoet aan uw individuele behoeften en levensstijl. Ons doel is om mooie en functionele gebouwen te creëren met een tijdloos design, waarbij u tijdens het proces al uit gaat kijken naar het eindresultaat.

VOORDELEN VAN WONEN EN WERKEN IN MASSIEF HOUT

Unieke uitstraling van hout

Hout heeft een unieke en warme uitstraling. Hout is gemakkelijk te verpersonaliseren door te varieren met de afwerkingen. Zowel in kleur als in structuur van het hout. Beeld bepalende elementen, zoals structuurhout kunnen uit het zicht worden gemonteerd of juist uitvergroot worden toegepast. 

ISOLERENDE WAARDE

Hout is poreus. Het weegt relatief weinig en heeft een lage thermische geleidbaarheid, waardoor het zomers lang koel blijft en ’s winters slechts beperkt verwarmd hoeft te worden.

ADEMENT EN VOCHTREGULEREND

Hout ademt. Systimber bouwt luchtdicht, maar hout is van zichzelf dampopen (doorlatend). Dit geeft een gezond binnenklimaat.

AKOESTISCH COMFORT

Massief hout heeft een hoog akoestisch comfort (isoleert buiten geluiden en dempt binnen geluiden)

DUURZAAM en ECOLOGISCH

Duurzaam en ecologisch; voor iedere boom die wordt gekapt voor de productie, wordt een nieuwe geplant.

BRANDVEILIG

Hout beschermt zichzelf door bij verbranding een houtskool laag te vormen aan de oppervlakte. Dit vertraagt de verbranding en beschermt het onderliggende hout. 

VERPLAATSBAAR OF HERBRUIKBAAR

Hout heeft een lange levensduur cyclus en is bij verwijderen geschikt voor hergebruik. Een Systimber woning is volledig uit elkaar te halen en te herplaatsen. Wanneer dit niet meer kan, dan kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden. Ook de verankeringen zijn herbruikbaar.