Stikstof vrij

massieve houtschakelbouw

ACTUEEL

Bouwen zonder uitstoot van stikstof

Op dit moment ligt de bouw in Nederland op veel plaatsen op z’n gat vanwege de uitspraak van de Hoge Raad over de stikstof uitstoot van onder meer bouwactiviteiten. Met elkaar moet nu gekeken worden naar compensatie van de stikstofuitstoot van bouwactiviteiten. Gelukkig zijn er ook bouwmethoden die een zeer beperkte uitstoot hebben!

Houtschakelbouw van Systimber is zo’n voorbeeld. Deze massief houten elementen worden met elektrisch gereedschap gemonteerd. Het systeem is constructief (zelfdragend) en geschikt voor vloeren, wanden en daken. Ieder ontwerp kan worden omgezet in een ontwerp op basis van Systimber. Ieder ontwerp is uitvoerbaar met Systimber. De enige uitstoot is de bezorging van het houtpakket op de bouwlocatie en het woonwerk verkeer van de monteurs. Wanneer zij ver van huis bouwen, verblijven zij altijd lokaal.
De Systimber elementen zijn manueel hanteerbaar waardoor tijdens de bouw geen hulpmaterieel benodigd is.

Zwevende fundering

Voor bijgebouwen en vakantiewoningen maken we vaak gebruik van een zwevende fundering, dat wil zeggen, een stalen ligger geplaatst op mega anchors. Ook deze worden met elektrisch gereedschap geplaatst. De ankers hebben een nominale drukkracht van 1000kg per anker in zand/klei grond en zijn op hoogte afstelbaar.


Naast het stikstof voordeel, zijn beide systemen te verwijderen en her te gebruiken danwel hernieuwbaar. Dit geeft een minimale belasting voor het milieu.

MEGA ANCHORS

De voordelen op een rijtje

Naast het geen stikstof voordeel, zijn beide systemen te verwijderen en her te gebruiken, danwel hernieuwbaar. Dit geeft een minimale belasting voor het milieu.

Voordelen van bouwen met Systimber

Ieder ontwerp is om te zetten in een ontwerp met Systimber en in Systimber te realiseren. Er zijn geen beperkingen waar geen oplossing voor is. Het casco is af te werken in iedere stijl. Het hout wordt vooraf op kleur behandelt in een RAL-kleur naar keuze. Verduurzamen en grainen van het hout behoort tot de standaard opties. Uiteraard zijn verdere afwerkingen, zoals isolatie, gevelbekleding en dakafwerking mogelijk.

BESPARING BOUWKOSTEN

Snelle bouwmethode => kortere overbrugging met dubbele lasten

Tot 15% dunnere wanden => groter bewoonbaar oppervlakte

Delen zijn tweezijdig afgewerkt => minder afwerkingskosten

Systeem bouwt zeer eenvoudig => mogelijkheid om zelf (af) te bouwen

GEZOND EINDRESULTAAT

Het systeem is luchtdicht => geschikt voor passiefbouw

Het systeem is dampopen => ademend en vochtregulerend

Massief hout heeft een hoog thermisch comfort

Massief hout heeft een hoog akoestisch comfort (isoleert buiten geluiden en dempt binnen geluiden)