Systimber voor de architect

massieve houtschakelbouw

SYSTIMBER VOOR DE ARCHITECT

Ieder ontwerp is om te zetten in een ontwerp in Systimber

De vraag naar duurzaamheid neemt toe.
Niet alleen vanuit de beleidsmakers, maar ook vanuit klanten. Er wordt al meer in hout gebouwd. Er wordt al meer gebouwd volgens de passiefbouw normen.

Het echte Systimber massief houten gebouw biedt een gezonde leefomgeving met organische bouwmaterialen, een hoge luchtkwaliteit binnenshuis en een warme, stress-reducerende atmosfeer. Het is een ecologisch gebouw dat letterlijk goed zorgt voor de mens binnen zijn muren.

DE VOORDELEN VAN SYSTIMBER VOOR DE ARCHITECT 

Verwerk
constructieve elementen aan de bovenzijde voor strakkere lijnen

Constructieve elementen kunnen zowel in het zicht als buiten het zicht worden geplaatst. Wanneer dit bijvoorbeeld aan de bovenzijde van het Systimber wordt geplaatst, dan worden deze opgenomen in de dakafwerking en blijven ze volledig uit het zicht. Zo ontstaan strakke lijnen in de woning met grote dakoppervlaktes in het zicht. 


Door een gelamineerde ligger in een grotere uitvoering toe te passen dan nodig is of uit te voeren met dwars verbindingen kan juist een heel stoer uiterlijk worden gegeven aan een ruimte.

Variatie in kleur en afwerking van het hout (strak of gegrained) zorgt voor de verdere afwerking en het onderscheid. 

OVERIGE VOORDELEN VOOR DE ARCHITECT

Systimber voor de architect

Naast de reeds genoemde voordelen zijn er specifiek voor de archirect nog een aantal voordelen te onderscheiden. Daarnaast verwijzen wij u graag naar de voordelen van een houten huis naar de pagina Systimber. Daar treft u ook een video aan van de montage van een Systimberwoning. 

CONSTRUCTIEF

Systimber is constructief en geschikt voor wanden, daken en vloeren. Alle verbindingen en verankeringen zijn niet zichtbaar. 

AFWERKING

Systimber heeft twee mooie zichtzijdes, waardoor direct afgewerkte wanden worden gebouwd. Voorbehandeling is mogelijk in iedere RAL-kleur. 

MONUMENTEN

Systimber is uitermate geschikt om in monumentale panden een binnenschil mee te maken die constructief is.

VERPLAATSBAAR

Systimber is demontabel. Herbouw op een andere plek is mogelijk. Maar denk ook aan verkoop, zoals voor mantelzorg. 

LUCHTDICHT, DAMPOPEN

Systimber bouwt luchtdicht en is daarmee geschikt voor passief gebouwen. Massief hout is dampopen en zorgt voor een optimaal binnenklimaat door de ademende en vocht regulerende werking. 

MOEILIJK BEREIKBARE PLAATSEN

Systimberelementen zijn goed hanteerbaar. Systimber kan daarmee worden toegepast op alle moeilijk bereikbare plaatsen, zoals in het bos, op een eiland of in een tuin midden in de het centrum van de stad. 

COMBINEER

Hout laat zich gemakkelijk combineren met andere materialen, zoals metaal en beton. Informeer naar mogelijke oplossingen als u tegen technische vragen aan loopt. 

INSPIRATIECENTRUM

Breng een bezoek aan het inspiratiecentrum in De Pinte nabij Gent om een goed beeld van de verschillende mogelijkheden en de technische toepassingen te krijgen.