Woningen

massieve houtschakelbouw

WONEN IN EEN HUIS VAN HOUT

Systimber houtschakelbouw heeft ongelimiteerde mogelijkheden bij het ontwerp en de bouw van een woning

Constructief dragende elementen, de plaatsing van steunbalken uit het zicht, grote dakvlakken, alle elementen hebben aan beide zijden een mooie zichtzijde die geen verdere afwerking nodig heeft, te kleuren in iedere RAL-kleur, maar ook snel te bouwen, op eigen tempo af te bouwen, passiefbouw of Bijna Energie Neutraal bouwen. Allemaal voordelen van bouwen met Systimber.

Voordelen van wonen in een huis van hout

Een houten huis is gezond, rustgevend en onderhoudsvriendelijfn er zijn nog een aantal redenen om te kiezen voor hout…

DUURZAAM & ECOLOGISCH

Voor elke gebruikte boom, wordt er een nieuwe geplant. Met andere woorden: bouwen met hout, is kiezen voor een ecologisch verantwoorde bouwmethode die de natuur minimaal belast.

BRANDVEILIG

Hout beschermt zichzelf. Áls het verbrandt, vormt zich een houtskoollaag aan de oppervlakte. Die vertraagt de verbranding, en beschermt zo het onderliggende hout.

BEPERKTE WARMTEOVERDRACHT

Hout is poreus, zodat het weinig weegt en toch heel goed isoleert. Het heeft een heel lage thermische geleidbaarheid; er is haast geen temperatuurverschil tussen het houtoppervlak en de omgeving. En bij hout zijn er ook geen koudebruggen, dus geen koudestraling of condenswater. Hout voelt altijd ‘warm’ aan, koelt traag af en warmt traag op. Veel stoken of koelen in een huis van hout is dus niet nodig.

GEZOND BINNENKLIMAAT

Hout heeft een gunstig effect op het binnenklimaat. Houten vloeren, wanden en plafonds vormen een buffer. Het natuurlijke absorptievermogen van onbehandelde houtoppervlakken houdt de luchtvochtigheid stabiel. In dat comfortklimaat zijn schimmels, huisstofmijt, virussen en bacteriën minder actief.

STABILISEREN OUDE GEVELS

Systimber aan de binnenzijde geeft deze oude schuurwoning draagkracht

De stalwoning is een monumentale gevel die behouden moet blijven. De kwaliteits is onvoldoende om als dragende buitenconstructie dienst te kunnen blijven doen. Aan de binnenzijde is de gehele constructie opgevangen met Systimber wanden.