Voordeel architecten en aannemers

Voordelen voor architecten, aannemers en particuliere bouwers

Voordelen voor architecten

KLEINE PROJECTEN EN BINNEN STEDELIJK

Systimber biedt een oplossing voor projecten waar systeembouw vroeger moeilijk realiseerbaar was: in steden en voor kleine projecten

TEKENEN

Het Systimber-team staat garant voor een verregaande ondersteuning. In het inspiratiecentrum zijn alle technische mogelijkheden zichtbaar. Er is voldoende bouwkundige kennis aanwezig om mee te helpen met het oplossen van uitdagingen.

ÉÉN AANNEMER

De planning en de coördinatie van de opbouw kunnen gebeuren door één enkele aannemer. Bovendien verloopt het bouwproces supersnel. Dat vergemakkelijkt de opdracht van de architect.

VRIJWEL ALTIJD TOEPASBAAR

Houtschakelbouw leent zich voor nagenoeg elk architectenplan.

Voordelen voor aannemers

MATERIEEL

Geen groot materieel nodig.

ÉÉN LEVERANCIER VOOR HELE CASCO

Eén partij voor de levering van de houtschakel bouwkit, de isolatie, gevelbekleding, ramen, deuren en kozijnen. Dit scheelt in de afstemming. 

LAGE ARBEIDSTIJD EN LAGE ARBEIDSBELASTING

De snelheid van bouwen is hoog. Hierdoor zijn veel minder arbeidsuren benodigd. Daarnaast is het gewicht van de elementen relatief laag. De arbeidsbelasting is hierdoor ook veel lager dan bij reguliere bouw. 

SCHAALBAAR

Alles komt op maat gemaakt direct op de bouwplaats aan. Het is niet nodig om een grote werkplats te hebben en u bent ook niet veel tijd kwijt met prefabriceren. Kleine zelfstandigen kunnen hierdoor veel grotere projecten aan

Voordelen voor particuliere bouwers

ZELFBOUW

Het systeem is geschikt voor zelfbouw. Waar nodig kan bouwbegeleiding worden verzorgd. 

SNEL EN FLEXIBEL

Hele snelle manier van bouwen. Het is mogelijk om direct te gaan wonen en afhankelijk van tijd en budget de afbouw te plannen.

BIO-ECOLOGISCH, CIRCULAIR, ENERGIE BEWUST

Systimber is massief hout, het voldoet aan de voorwaarden voor bio-ecologisch bouwen en circulair bouwen. Het is mogelijk om een Bijna Energie Neutrale woning of een passief huis te realiseren.